מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה
sponsored by 

קפיצה לעתיד: מאיצים את אימוץ ה-AI במחקר ופיתוח במדעי החיים

14/03/2024

קפיצה לעתיד: מאיצים את אימוץ ה-AI במחקר ופיתוח במדעי החיים

מימוש פוטנציאל בינה מלאכותית (AI) במחקר ופיתוח במדעי החיים משנה את העולם באופן דרמטי, בדומה למעבר מגרזן למסור חשמלי. 

 

בעולם המחקר והפיתוח בתחום מדעי החיים, היתרונות הפוטנציאליים של בינה מלאכותית (AI) קרובים במיוחד. עם זאת, ארגוני מחקר רבים אימצו באיטיות את המהפכה הטכנולוגית במלואה. באופן ספציפי, בעוד הם עשויים למנף בינה מלאכותית לחלק מהתהליך (בדרך כלל AI "בתוך המודל" או AI חיזוי), הם מהססים לשקול למנף טכניקות משופרות לסקירת נתונים קיימים או ליצירת אפיקי מחקר פוטנציאליים חדשים. הדרך הטובה ביותר להבנת האתגר היא באמצעות אנלוגיה של גרזן לעומת מסור.

האנלוגיה: "גרזן לעומת מסור חשמלי"

דמיינו צוות חוקרים המוטל עליו לכרות עצים, וכל אחד מצויד בגרזן. עם הזמן, הם מפתחים כישורים ותהליכים להתמודדות יעילה עם העבודה. כעת, דמיינו מישהו שמציג מסור חשמלי לצוות. כדי להשתמש במסור ביעילות, על החוקרים להשהות את מאמציהם בכריתת העצים ולהשקיע זמן בלמידת הכלי החדש הזה.

מה שקורה בדרך כלל זה שקבוצת חוקרים אחת, במיוחד כזאת שחוותה הצלחה עם השיטות הישנות, תתנגד ותצהיר שהם עסוקים מדי בכריתת עצים מכדי ללמוד כיצד להשתמש במסור. קבוצת משנה קטנה יותר תנסה להשתמש בכלים החדשים באופן שגוי ולכן תמצא מעט הצלחה. הם יצהירו, "הגרזן הזה גרוע." כאן המאמצים המוקדמים והמעוניינים ביותר במציאת דרכים חדשות יהפכו לפרודוקטיביים ביותר בצוות. הם יעצרו, ילמדו כיצד להשתמש בכלי החדש ויעלו במהירות על תוצאות אלו שלא הקדישו את הזמן לכך.

באנלוגיה שלנו, חשוב להכיר בכך שמסור השרשרת, המייצג כלי AI, עדיין לא מעוצב בצורה מושלמת לצרכי קהילת המחקר. בדיוק כמו כל טכנולוגיה מתפתחת, לבינה מלאכותית יש מקום לשיפור, במיוחד מבחינת ידידותיות למשתמש ונגישות - ובעיקר עבור חוקרים ללא רקע בתחום. Dell Technologies עובדת עם ארגונים רבים לשיפור הכלים והגברת השימושיות שלהם. עם זאת, המצב הנוכחי לא מונע מאיתנו לאמץ את הפוטנציאל העצום של הבינה המלאכותית (AI). במקום זאת, הוא מדגיש את הצורך בשכלול ופיתוח מתמשך, ולהבטיח ש-AI יהפוך לכלי חזק ונגיש יותר בארסנל המחקר והפיתוח במדעי החיים.

פוטנציאל ה-AI במחקר ופיתוח במדעי החיים- זרז, לא מחליף

באמצעות שליטה בשיטות AI לחיזוי קונבנציונלי ורתימת עצמת AI אקסטרקטיבי וגנרטיבי (GenAI), הגילוי של קורלציות משופרות יכול לחשוף תובנות יוצאות דופן החבויות בנתונים קיימים המנוצלים באופן מוגבל, ובכך לעלות על תהליך הסקירה הרגיל ולגלות אפיקים פוטנציאליים חדשים לחקירה.

חיוני להבין ש-AI לא כאן על מנת להחליף חוקרים אלא כדי להעצים אותם. עקומת אימוץ הטכנולוגיה עדיין בתחילתה, ואנו נמצאים בשלב האימוץ המוקדם. עם זאת, מאמצים מוקדמים בתחום התרופות יכולים להשיג יתרון משמעותי מבחינת האצת ה-Time to Market. 

צרו תוכנית אימוץ AI, בחרו שותפים נכונים ותמדדו הצלחות 

על מנת להתחיל באימוץ AI, ארגוני מחקר בכל תחומי מדעי החיים זקוקים לתוכנית מובנית. ההמלצה שלנו היא להתחיל במתן עדיפות לאימוץ AI למטרות ספציפיות עם נקודות כאב ברורות ומוגדרות היטב הניתנות לטיפול. במיוחד, התמקדו באזורים בהם תוכלו למדוד הצלחה והקפידו על אבטחת נתונים.

בנוסף, בחרו את השותפים הנכונים שיכולים לסייע לכם בהאצת האימוץ. ב-Dell, עבדנו שעות נוספות על מנת לוודא שפתרונות ושירותי הבינה המלאכותית וה-GenAI שלנו מתיישרים עם הצרכים שלכם. הקפדנו שהפתרונות והשירותים שלנו יתמקדו בתשתית מרובת עננים הניתנת להתאמה אישית, המאפשרת לארגון שלכם לשמור על ריבונות נתונים.

לבסוף, מדדו את ההצלחה שלכם והתרחבו. חשוב שההנהלה תהיה מעורבת, שהמדדים העיקריים יעמדו בדרישות ושכולם בארגון ירגישו בנוח עם כישלון והתאמה למציאת הצלחה.

עבור ארגוני מחקר מדעי החיים, ההחלטה המרכזית היא להאיץ אימוץ AI ברחבי הארגון. אימוץ כלי AI ומתודולוגיות הוא לא רק אופציה; הוא הכרח על מנת להישאר תחרותיים בנוף המתפתח ללא הרף של גילויים מדעיים ופיתוח טיפולים. Dell Technologies כאן על מנת לסייע לכם בתהליך ומוכנה לעבוד עם הארגון שלכם בכל מקום בו אתם נמצאים במסע שלכם. זכרו, אלה שישלטו במסור הבינה המלאכותית יהפכו ללא ספק לחלוצים בתחום, ויבשרו על עידן חדש של התקדמות מואצת.