מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה
sponsored by 

GenAI והגנת הסייבר

14/03/2024

GenAI: חרב הפיפיות של הגנת הסייבר

יישומי GenAI מציבים אתגרי אבטחה חדשים, אך במקביל מבטיחים שיפור בתגובה לאיומים ויעילות תפעולית

הצמיחה המהירה של בינה מלאכותית גנרטיבית (GenAI) משנה את הנוף של צוותי האבטחה, ומציעה התקדמות בפרודוקטיביות, תוך סיוע בהגנה על סביבות IT עם תחכום והיקף רחבים יותר. עם זאת, ארגונים חייבים להיות מוכנים להשפעות הפוטנציאליות הנובעות מהשימוש המתרחב ב-GenAI ארגוני. טכנולוגיות GenAI מייצגות את ההתקדמות הבאה שתציב גם אתגר וגם פתרונות סייבר.

דו"ח עדכני של גרטנר-Four Ways Generative AI Will Impact CISOs and Their Teams, מדגיש את האתגרים שמציב השימוש ב-GenAI שאינו מנוהל, כולל משטחי תקיפה וסיכונים חדשים עבור צוותי אבטחה. שימוש לא מנוהל ב-GenAI ביישומים ארגוניים מציב סיכונים מיידיים, כולל חשיפת נתונים רגישים, הפרות זכויות יוצרים ותגובות מוטות או שגויות, המובילות לנזק פוטנציאלי למותג. למרות סיכונים אלו, עובדים וארגונים להוטים למנף GenAI למשימות יומיומיות, ולעתים קרובות פועלים עוד לפני שמדיניות האבטחה קיימת על מנת לעמוד ביעדים עסקיים.

על מנת להקל על אתגרים אלו,  Gartner מציעה שמנהלי אבטחה יטמיעו אסטרטגיות לשליטה טובה יותר בצריכת GenAI בארגונים שלהם. זה כולל הקמת גוף ממשל וזרימת עבודה, ניטור וחסימת גישה, תקשור מדיניות שימוש מקובלת, חקר prompt engineering ואינטגרציות API, ותעדוף אפשרויות אירוח פרטיות.

ככל ש-GenAI זוכה לאימוץ נרחב יותר, מנהלי אבטחה צריכים גם לחזות גורמים זדוניים המנצלים זאת לרעה. דוח Gartner מציין את חוסר הוודאות סביב ההשפעה המלאה של שימוש לרעה ב-GenAI, אך מדגיש יתרונות פוטנציאליים עבור תוקפים, החל משדרוג אוטומטי של התקפות ועד ליצירת פיתיונות אמינים יותר וזיופים עמוקים הנראים מציאותיים (deepfakes).

גורמים זדוניים לא רק משתמשים ב- GenAI לחיזוק ההתקפות שלהם. מערכות GenAI עצמן יכולות להוות יעד להתקפות עוינות, והפונקציונליות שלהן יכולה לשמש לרעה במידה ואינה מאובטחת כראוי. אבטחה נאותה של סביבות אלו מתחילה בהטמעת מכשירים ותשתית מהימנים בעלי אמצעי בקרת גישה חזקים שימנעו גישה לא מורשית ושימוש לרעה במערכת. בנוסף, מכיוון שמערכות GenAI מסתמכות על כמויות נתונים אדירות לצורך למידה וקבלת החלטות, הבטחת הפרטיות ושלמות הנתונים היא קריטית. על מנת להבטיח את אבטחת הנתונים, יש צורך ביכולות כגון סיווג נתונים, הצפנה, אחסון נתונים מאובטח, הגנת נתונים וטכניקות שידור.

יחד עם זאת, ישנן סיבות רבות לאופטימיות בנוגע לעתיד. GenAI היא בעלת ברית מרכזית במאבק שלנו בהתקפות סייבר, פותחת דרכים חדשות להגנה על עסקים במפת האיומים המתפתחת ללא הרף. היכולות כוללות הפקת ערך ביישומים, כולל שיפור זיהוי ותגובה לאיומים, חיזוי איומים עתידיים, אוטומצית זיהוי איומים, הקלה בניתוח זיהוי פלילי, מתן הכשרה אישית למודעות לאבטחה והרחבת פעולות האבטחה. בסך הכל, GenAI תסייע לחברות לא רק בהגברת היעילות, אלא גם תעזור בצמצום הפער בכישורי האבטחה באמצעות שחרור אנשי אבטחה אנושיים להתמקד במשימות אסטרטגיות ומורכבות יותר.

על מנת למקסם את יתרונות ה-GenAI, צוותי אבטחה חייבים להישאר ערניים, להסתגל לווקטורים עוינים חדשים, להשקיע בהגנות למידה התנהגותית ואוטומטית שמסתגלות לשינויים ולהשפעת GenAI על נוף התוקפים המתפתח. טיפול בנקודות עיוורון, הפחתת סיכוני הונאה ושילוב GenAI בתוכניות ההכשרה הם אמצעים חיוניים להקדים את איומי הסייבר.

GenAI מייצגת חרב פיפיות לאבטחת הסייבר. בעוד שהיא מחייבת הערכה מחודשת של אסטרטגיות האבטחה על מנת להגן על מודלי שפה גדולים, היא גם מבטיחה זיהוי איומים משופר, יכולות חיזוי ויעילות תפעולית. המפתח הוא לנצל את היתרונות תוך התייחסות פרואקטיבית לסיכונים עם אמצעי אבטחה חזקים, ניטור מתמשך, עדכונים ותיקונים שוטפים וגישה לפרטיות נתונים ואתיקה. כעם הכניסה לעידן ה-GenAI, הקשר הסימביוטי בין AI וסייבר יוסיף להתפתח, ומצריך גישה פרואקטיבית ואדפטיבית לשמירת מרחבים דיגיטליים.

קראו את הדו"ח המלא של Gartner ולמדו עוד על האופן שבו Dell Technologies רואה את החיבור בין GenAI והגנת סייבר.