מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה
sponsored by 

כך נחזור לשגרה

22/02/2021

תובנות מבוססות נתונים, שקיפות ועקביות: כך נחזור לשגרה

מאת: ליאור פוני, מנכ"ל, Dell Technologies ישראל.

על מנת להחזיר את העובדים לעבודה מהמשרד, מהבית, או בצורה היברידית, על המנהלים בארגונים להחזיר את האמון לעובדים, באמצעות אספקת נתונים ועקביות בהחלטות.

ברבעון הראשון של 2020, עם כניסתה של הקורונה לחיינו, חברות וארגונים ברחבי העולם נאלצו להעביר באופן מידי את כוח העבודה שלהם לעבודה מהבית. כשם שקצב הפצת הנגיף השתנה בין מדינות שונות בעולם, כך גם גישות הטיפול במשבר ונכונות העובדים לעבודה מהבית או מהמשרד משתנים.

על פי המחקר של מורגן סטנלי שנערך באירופה בעקבות הגל הראשון של המגיפה, הוכח קשר ישיר בין אופי הטיפול במגפה ונכונות העובדים לשיתוף פעולה.

בישראל, כמו במדינות רבות, גם עם כניסת השנה האזרחית החדשה, אנחנו ממשיכים לנוע בשטח לא מוכר. עם התמורות בתנאים ובמציאות, כניסה ויציאה מסגרים, מובילים עסקים רבים להרהר בכובד ראש על היכולת לחזור לעבוד באופן בטוח במשרד.

ככל שהמגיפה ממשיכה להתפתח ברחבי העולם ב- 2021, לצד המוטציות של הנגיף, מבצע החיסונים הרחב, כך גם מתרחב תפקידם של המנהלים. התפקיד הניהולי אינו מסתכם בשורת הרווח של החברה, אלא בבניית האמון, וקידום השקיפות והאחריות לבריאות העובדים, לביטחונם ורווחתם.

בתקופות אלה, אף יותר מתמיד, קבלת החלטות שקולות ומבוססות חשובה לעובדים, על מנת לשמור על האמון – במיוחד כשמדובר בפתיחה ובסגירה בטוחה של מקום העבודה. לכן חיוני למצוא את האיזון הנכון בין עבודה מהבית לעבודה מהמשרד. האמון בין העובדים למעסיקים הוא בעל חשיבות עליונה ומהווה גורם משמעותי בבניית הביטחון של העובד.

מחקר חדש של אקסנצ'ר (Accenture) מדגיש את האמון כ"מטבע החדש בעבודה". הנ"ל מאפשר לעסקים ליצור תרבויות תומכות ולפתח עסקים, תוך סיוע לקהילה הרחבה. לפני המגיפה, 35% ממנהלי חווית לקוח בארגונים (CXO) אימצו באופן מלא את האחריות לתמוך בצרכים הוליסטיים של אנשים. תוך שישה חודשים בלבד, המספר צמח ל-50%!

כאן ועכשיו: פתרון איסוף נתונים לתובנות ארגוניות

השאלה שמאחדת את כל העסקים בתקופה חסרות תקדים כמו זו הנוכחית היא כיצד להחזיר או לחזק את האמון ולספק נוחות לעובדים ובסיס עבודה קבוע. המלחמה בנגיף בלתי נראה.

הצפת הנתונים ממגוון מקורות וארגונים, יוצרים צורך בקרב האנשים למשהו מוחשי להיאחז בו. הם זקוקים לנתונים, כדי לקבל החלטות קריטיות. אך הם צריכים גם עקביות.

קצב הפצת המגיפה יחד עם זמינות החיסונים מנחה את הגישות וההחלטה בכל אזור ואזור. לכן, יש צורך בנתונים בזמן אמת על מנת לקבל החלטות מהירות, יעילות ועקביות. כאשר הסגר עדיין קיים כאמצעי למיגור המגפה, העובדים זקוקים לאמונה ביכולתו של המעסיק שלהם לקבל את ההחלטות הנכונות ולהיות בעל הגמישות לעבור במהירות מעבודה במשרד לעבודה מהבית.

מדעני הנתונים של דל טכנולוגיות (Dell Technologies), בשיתוף אנשי מקצוע בתחום הרפואה, פיתחו כלי ייעודי שמנתח בצורה הגיונית את כל נתוני הבריאות: מספר המאומתים, המאושפזים וכדומה, עבור קבלת החלטות מושכלות המשלבות בין בריאות ובטיחות.

המטריצה פועלת על ידי איסוף הנתונים הטובים ביותר הזמינים ממקורות אמינים כמו אוניברסיטת ג'ונס הופקינס (Johns Hopkins), המרכז לבקרת מחלות (ICDC) וארגון הבריאות העולמי (WHO). היא משתמשת ב-15 משתנים שונים, המשוקללים כדי לחשב את ציון הסיכון עבור 182 מדינות. הנתונים מתעדכנים באופן אוטומטי, ונבדקים מספר פעמים ביום. באמצעות הנתונים ניתן לקבוע את הצורך ביישום סגרים. לא רק שהכלי מסייע בארגון החזרה לעבודה מהמשרד בבטחה, אלא שהוא גם עוזר לעובדים להגיע אליו בבטחה.

גישות מבוססות נתונים תומכים בקבלת החלטות טובות יותר, מושכלות יותר, עקביות ובזמן אמת. אך נתונים לבדם אינם יכולים לפתור את הדילמה כיצד ומתי לפתוח משרדים בבטחה. זה דורש גישה שיתופית והוליסטית, שמבטיחה כי בעלי העניין העיקריים מגיעים להבנה והסכמה. אסטרטגיה בטוחה ומתוזמנת היטב, המאפשרת עבודה מהמשרד עבור אלה שרוצים בכך, פירושה להעמיד את המתקנים הדרושים, לחבר את משאבי האנוש, מנהלי מערכות המידע, המכירות וכלל המחלקות יחדיו, ולנקוט בגישה רגישה ומכילה, המותאמת למקום העבודה הספציפי וצרכיו.

גישה הוליסטית זו כבר מובנית במרבית העסקים הדיגיטליים והיא מהווה חלק חיוני מהמעבר ליכולות דיגיטליות.

עסקים המאפשרים שיטות עבודה גמישות, לצד השינויים הדיגיטליים ההכרחיים, ישגשגו יותר. הם יהיו בעלי חוסן. נקיטת גישה מבוססת נתונים במהלך מגיפה יכולה לסייע בכל המעברים בין עבודה מהבית לעבודה מהמשרד, מה שמבטיח שימור כוח העבודה ומסר ברור לעובדים שבריאותם ובטיחותם בעלי חשיבות עליונה.

לא משנה כמה מפותחות אסטרטגיות חזרה למשרד ברחבי אירופה, עבודה גמישה היא הדרך לעתיד. מקום עבודה מתפתח נחשב מחובר, גמיש, ותומך בעובדיו במהלך המשבר.

באמצעות האמון, שכעת הפך למטבע בעבודה, בעזרת שקיפות, וייצוג מגוון של בעלי העניין, ניתן לאמץ באופן מלא יישום מוצלח של שיטות עבודה גמישות. אבל כמובן, כדי לעשות את זה בצורה נכונה, חייבים להשתמש בנתונים ולהיות קשובים לאנשים.

הכותב הוא מנכ"ל חברת דל טכנולוגיות