מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה
sponsored by 

סקירת שרת PowerEdge R750

16/06/2021

הנגשת התוכן בעברית באדיבות שעיה בכר, Solution Architect, ב-Dell Technologies

* הסקירה בוצעה על ידי IT PRO

סקירת שרת Dell EMC PowerEdge R750 (15G): שרת עוצמתי עם מעבדי Xeon Scalable מדור שלישי

תכנון ועיצוב מעולה הופך אותו (כנראה) לשרת ארון התקשורת בגובה 2U הרב תכליתי ביותר בעולם

  • מעבדי Xeon Scalable מדור שלישי
  • קיבולת זיכרון מסיבית
  • עיצוב פנימי חכם
  • פוטנציאל הרחבה גבוה בעזרת חריצי PCI-E 4
  • מערך RAID עם תמיכה בחומרת NVMe
  • כלים מעולים לניהול שרתים וצריכת חשמל

נוכחנו לאחרונה במספר שינויים גדולים בשוק השרתים, אך נראה ש-Dell EMC נחושה לעורר תדהמה גדולה אף יותר באמצעות השקת המוצרים הגדולה ביותר בהיסטוריה שלה. הדור ה-15 של משפחת שרתי PowerEdge כוללת 17 דגמים חדשים ומשופרים, ונבחן בסקירה מעשית זו את הגרסה העדכנית ביותר של סוס העבודה הנאמן שלה בגובה 2U, המיועד למרכזי נתונים.

כצפוי, שרת ה-PowerEdge R750 תומך במעבדי Xeon Scalable ‏('Ice Lake') מהדור השלישי של Intel. הם מיוצרים בטכנולוגיית 10 ננומטר וכוללים 8 עד 40 ליבות ועד 64 נתיבי PCI-E 4 לכל שקע, תומכים בזיכרון DDR4 במהירויות עד 3,200 מגה-הרץ וטוענים לשיפור ממוצע של 46% בביצועים לעומת הדור הקודם בעומסי עבודה נפוצים של מרכזי נתונים. 

קיימות שלוש גרסאות זמינות של שרתי R750, אך אנו מתמקדים בדגם הרגיל המיועד לשימושים כלליים. שרת ה-R750xa נועד לעומסי עבודה המבוססים על עיבוד גרפי והוא טוען לצפיפות הגדולה ביותר של מעבדים גרפיים בשרת ארון תקשורת בגובה 2U, בעוד ששרת ה-R750xs הוא גרסה המותאמת באופן אופטימאלי לביצועים, והוא נועד לעומסי עבודה ספציפיים של לקוחות.

שרת ה-R750 עוצב באופן מהפכני מחדש לעומת שרת ה-R740, עם התמקדות חדה יותר בקירור פנימי. למרות שקיבולות האחסון נותרו ללא שינוי, עם 28 מפרצי SFF זמינים לכל היותר,כונני NVMe SSD זוכים לתשומת לב רצינית ופוטנציאל ההרחבה מקבל זריקת מרץ חזקה.

סקירת שרת PowerEdge R750 Dell EMC: פריסה פנימית

הפריסה הפנימית של שרת ה-R750 דומה לזו ש-בשרת ה-PowerEdge R7525, המבוסס על מעבדי AMD מאחר שלוח האם שלו, המעוצב בצורת T, מאפשר התקנה של ספקי כוח בכל אחד מצדי המארז. עיצוב זה משפר את זרימת האוויר בתוך המארז, כך שאין נקודות חמות בשרת ה-R650 בגובה 1U, והוא יוצר יותר נתיבי פליטה לסיוע בקירור המעבדים. 

​​​​​​

הקירור הרב כיווני של Dell EMC יוצר נתיבים יעילים, כך שניתן להפנות את זרם האוויר למיקום שבו נדרש באמצעות אוטומציה או פרופילים המוגדרים על-ידי המשתמש. מטרתן של תכונות אלה היא להקטין את הצורך בקירור נוזלי יקר, אך בסביבות של צפיפות ארון תקשורת שבהן פיזור החום הוא דרישה מהותית, ניתן להזמין ערכות לקירור נוזלי ישיר (DLC) שכוללות מערכות קנייניות לגילוי דליפות ושירותי כיבוי.

חלקו הקדמי של לוח האם כולל מערך של שישה מאווררי צינון בחיבור חם, והשרת שאותו סקרנו כלל את המודולים מסדרת Silver. אם אתם מעוניינים במעבדי Xeon Scalable Platinum 8300 צפופי הליבות ובעלי ה-TDP הגבוה, תצטרכו להזמין את המאווררים העוצמתיים יותר מסדרת Gold. 

העיצוב הפנימי הכללי מסודר מאוד, כאשר צמד מעבדי ה-Xeon Scalable Gold 6330 בעלי 28 הליבות ובמהירות של 2 גיגה-הרץ, היו פרוסים בצורה מאורגנת לאורך המארז במערכת שאותה סקרנו, בשילוב עם צלעות קירור פסיביות ומוקפים ב-16 חריצי DIMM לכל שקע. השרת שאותו סקרנו כולל זיכרון DDR4 RDIMM בנפח של 1 טרה-בתים, הניתן כרגע לשדרוג עד 2 טרה-בתים, בעוד שניתן להשיג את הנפח המרבי של 8 טרה-בתים על-ידי אכלוס כל חריצי הזיכרון במודולי LRDIMM בנפח 256 גיגה-בתים כל אחד, או שימוש במודולי הזיכרון העדכניים ביותר מסוג Optane 200 Persistent של Intel. 

סקירת שרת PowerEdge R750 Dell EMC: מאפייני אחסון

שרת ה-R750 מציע מערך נרחב של אפשרויות אחסון, שמתחיל ב-Backplane עם 12 מפרצי LFF, הניתן להחלפה חמה של התקני SAS3/SATA. הדגם שברשותנו כולל Backplane עם 16 מפרצי SFF להתקני SAS/SATA ו-Dell EMC סיפקה כונני SAS3 SFF בנפח 2.4 טרה-בתים, שאותם כללנו בשרת הנסקר.

עבור כונני NVMe SSD, עומדות לרשותכם מספר אפשרויות בדומה למערכת שאותה סקרנו, שבה קיים שטח פנוי בחלקה הימני ל-Backplane נוסף של 8 מפרצים. באפשרותכם לאכלס את כל 24 המפרצים ב-Backplane בכונני NVMe SSD, אך תצורה זו אינה תומכת בהתקני SAS/SATA. אמנם תזדקקו לכרטיס הרחבה אנכי מסוג PCI-E, אך תוכלו להוסיף מארז הכולל 2 מפרצים או 4 מפרצים בחלק האחורי ולבחור מבין גרסאות SAS/SATA או NVMe SSD

בוצעו שיפורים משמעותיים במערך ה-RAID עם העברת בקרי ה-PERC11 לחריצים ייעודיים ב-Backplane של אמצעי האחסון. הדגם שסקרנו כולל בחלקו הקדמי את בקר ה-PERC הרגיל מדגם H755 התומך בהתקני SAS, בעוד שמשפחת בקרי ה-PERC מדגם H755N תומכת סופסוף במערך RAID בחומרה עבור התקני NVMe מאחר שמתאם PCI-E 4 זה כולל את רוחב הפס המאפשר זאת.

כרטיס ה-BOSS (פתרון אחסון המותאם באופן אופטימאלי לאתחול) זוכה למהפך משמעותי אף הוא. במקום להיות ממוקמת במעמקי השרת, גרסה S2 החדשה מאפשרת גישה נוחה לשני חריצי ה-M.2 שלה בחלק האחורי, שבו כונני ה-SATA SSD מותקנים בנשאים נשלפים להחלפה חמה.

סקירת שרת PowerEdge R750 Dell EMC: הרחבה וניהול

הפוטנציאל להרחבה יוצא דופן מכיוון שהעיצוב הפנימי המחודש מספק שפע של מקום לארבעה כרטיסי הרחבה אנכיים בעלי חריצים כפולים מסוג PCI-E 4. קיים מגוון של כרטיסי הרחבה אנכיים והוא כולל גרסת Snap I/O שתומכת כרגע במתאמי Infiniband ומאפשרת להם חיבור של 8x לכל מעבד וכך ליהנות מהשהיה מופחתת.

בנוסף, ישנו חריץ קצה לכרטיסי ביניים בתקן OCP 3.0 מתחת לכרטיס ההרחבה האנכי המרכזי. חריץ זה מחליף את יציאת ממשק ה-LOM הקנייני הקודמת, כך ששרת ה-R750 מאפשר שימוש בכרטיסי רשת בתקן פתוח מתוצרת שותפים עסקיים אחרים, וכן בכרטיסי הרשת של Dell.

לא בוצעו שיפורים משמעותיים בבקר ה-iDRAC9, אך הם אינם נדרשים. הוא כבר מספק את התכונות הטובות ביותר כיום לניהול מרוחק. הממשק האינטרנטי שלו מספק שפע של מידע אודות פעולות השרת בנוסף לתקינות החומרה, כאשר הרישיון ל-Datacenter מוסיף שירותים מתקדמים כגון הזרמת נתוני מדידת שימוש לצורך ניתוח מנבא.

הפעלנו את שרת OpenManage Enterprise ‏(OME) של Dell EMC במעבדה שלנו כמחשב וירטואלי מסוג Hyper-V, שאפשר לנו לנטר ולהגדיר את התצורה של כל שרתי PowerEdge שברשותנו ממסוף אינטרנטי אחד. על מנת לבחון את יישום ה-plug-in של Power Manager, ייבאנו רישיון של iDRAC9 Enterprise Advanced לשרת ה-R750, הוספנו אותו לקבוצת ההתקנים המנוטרת שלנו והשתמשנו בדף הבית של OME כדי להציג גרפים היסטוריים של צריכת חשמל קבוצתית בטווח זמן של 6 שעות עד שנה אחת, לבדוק את הביצועים התרמיים ולראות אילו מערכות צרכו הכי הרבה חשמל. 

רכיב ה-plug-in יספק מידע רב-ערך למרכזי נתונים מאחר שהוא תומך ב-8,000 מערכות לכל היותר ומסוגל לאכוף מכסת צריכת חשמל לכל ארון תקשורת ומדיניות המבוססת על אירועים תרמיים, כדי לווסת באופן אוטומטי את פעולת השרתים כאשר הם מתלהטים. כאשר המצב הופך לקריטי, התכונה שלו לצמצום צריכת החשמל (EPR) מאפשרת להחיל באופן מיידי מדיניות נרחבת על קבוצות נבחרות ולאלץ את כל החברים בקבוצה לעבור למצב של צריכת חשמל נמוכה או לכבות אותם באופן מבוקר.

סקירת שרת PowerEdge R750 Dell EMC: סיכום

כאחד משרתי ה-Xeon Scalable מדור שלישי הראשונים בשוק, ה-PowerEdge R750 קובע רף גבוה מאוד לכל השאר. המארז שעוצב מחדש מספק קירור משופר, פוטנציאל הרחבה עצום ושפע של תכונות אחסון מעולות. בנוסף, הוא משלב כל זאת עם שירותי ניהול מרוחק ללא מתחרים שהופכים שרת ארון תקשורת זה בגובה 2U למתאים במיוחד למערך נרחב של משימות נפוצות במרכזי נתונים.