מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה
sponsored by 

הטכנולוגיות שיניעו את 2022 לפי גרטנר

22/12/2021

הטכנולוגיות שיניעו את 2022 לפי גרטנר –

והפתרונות שיעשו את העבודה, לפי Dell Technologies

טכנולוגיות מתפתחות ממשיכות לעצב ולשנות את חיינו.

חברת המחקר גרטנר מתייחסת* לחמש טכנולוגיות מאפשרת לכם, מקבלי ההחלטות, ללמוד ולהטמיע את הטכנולוגיות שיוצרות השפעה משמעותית ומשנות שווקים שלמים.

עפ"י גרטנר, טכנולוגיות כמו מרחבים חכמים, הצפנה homomorphic, בינה מלאכותית generative, טכנולוגיות גרפים וה-metaverse הן טכנולוגיות מובילות ב-2022.

המגמות המובילות מתרכזות סביב ארבעה תחומי מפתח:

1.      העולם החכם - שינוי אופן האינטראקציה של אנשים עם העולם שסביבם.

2.      מהפכת פרודוקטיביות - האפשרות לבנות על טכנולוגיות ליבה של AI ולהרחיב את יכולות המיחשוב.

3.      אבטחה שקופה ובכל מקום - הדגשת חשיבות ההגנה על עולם דיגיטלי שהולך ומתפתח.

4.      מאפשרים קריטיים - הפועלים ככוח עזר על מנת להפגיש את הטכנולוגיות המתפתחות יחד, להגביר את היתרונות על ידי עיצוב מחדש של שיטות עבודה, תהליכים, שיטות, מודלים ו\או פונקציות בשווקים בהם הם מיושמים.

בתרשים של גרטנר תוכלו לראות התייחסות למס' השנים שייקח עד שהטכנולוגיה או הטרנד יעברו ממצב של אימוץ מוקדם לאימוץ נרחב. הגודל והצבע מייצגים את מהות ההשפעה של הטכנולוגיה או המגמה על מוצרים ושווקים קיימים. עוד בתרשים - מרבית הטכנולוגיות המתפתחות שהוגדרו נמצאות במרחק של 3-8 שנים מלהגיע לאימוץ רחב. הדבר מצביע על כך שצפויה חדשנות משמעותית בשנים הבאות.

*הדו"ח המלא Gartner Emerging Technologies and Trends Impact Radar for 2022

 

מרחבים חכמים: IoT הדור הבא

על השימושים ב-IoT אנחנו שומעים כבר הרבה שנים – ובאמת, לכל אחד מאיתנו בבית, הטכנולוגיות משתנות ומתקדמות – שליטה בשואב הרובוטי דרך אפליקציה, ניהול חכם של דוד החשמל, נעילת בית חכמה משולבת מצלמה וקודן ועוד. כך, באימוץ טכנולוגיות חכמות – הבית שלנו הופך להיות 'מרחב חכם' קטן משלנו. וכשהמכשירים ידעו לתקשר זה עם זה – לתאם ביניהם ולממש את הפוטנציאל שלהם בדרגה נוספת – המרחב החכם עולה מדרגה. מרחב חכם הוא סביבה פיזית או דיגיטלית שבה בני אדם ומערכות התומכות בטכנולוגיה מתקשרים במערכות אקולוגיות יותר ויותר פתוחות, מחוברות, מתואמות וחכמות. ההתייחסות למרחבים דיגיטליים מוכרת עפ"י רוב במגוון שמות כמו "ערים חכמות", "סביבת עבודה דיגיטלית" ועוד.

אם נצא מהבית לסביבת העבודה, שטחים ציבוריים, טכנולוגיות ועוד – נגלה כי השימוש במרחבים חכמים הולך ומתרחב.

המגפה העולמית האיצה משמעותית את האימוץ בשוק החללים החכמים שכן בטיחות העובדים ויכולות של עבודה מרחוק הפכו לסטנדרט מחייב בכל מקום.

ככל שארגונים יאמצו את יכולות החללים החכמים לשילוב מערכות מדור קודם לצד טכנולוגיות חדשות כמו IoT אנחנו נוכל לראות יותר ויותר הזדמנויות להנעת פתרונות מחוברים, מתואמים וחכמים על פני סביבות ייעודיות. 

מהפכת ה-IoT מעצבת מחדש את מערכת הבריאות המודרנית באמצעות שילוב אפשרויות טכנולוגיות, כלכליות וחברתיות. מגפת הקורונה הובילה לאימוץ מהיר בקהילות מחקר שונות ברחבי העולם ולניצול מגוון טכנולוגיות במטרה להילחם באיום העולמי וטכנולוגית ה-IoT היא אחת החלוצות בתחום זה.

מכשירים ויישומים התומכים או מקושרים ב-IoT משמשים על מנת להפחית התפשטות אפשרית באמצעות אבחון מוקדם, ניטור חולים ותרגול פרוטוקולים מוגדרים לאחר החלמה.

שלב האבחון המוקדם הוא קריטי כאשר מדובר במגיפה, ככל שחולה יאובחן מוקדם יותר, כך ניתן לשלוט טוב יותר בהתפשטות הנגיף. מכשירי ה-IoT מסייעים בהאצת תהליך הזיהוי על ידי לכידת המידע מהמטופלים. ניתן ליישום באמצעות מדידת טמפרטורת גוף ממכשירים שונים מרחוק, נטילת דגימות במקרים חשודים ועוד.

בזמן המחלה כאשר החולים צריכים להיות מבודדים מכשירי IoT מסייעים לניטור המטופלים מרחוק ולוודא את הימצאותם בבידוד. ניתן ליישום באמצעים לבישים למעקב, מכשירי חיטוי, רחפנים ועוד. כמו כן, טכנולוגיות ה-IoT הוכיחו את נחיצותן והתועלת הרבה שהן מספקות במהלך המגיפה בסיוע לחולים, לספקי הבריאות ולרשויות.

חללים חכמים הפכו להיות משמעותיים במיוחד כיוון שהם מעניקים אפשרויות חוצות תעשיות, מאחדים אינפורמציה ומספקים תובנות ולמעשה רלוונטיים לכל מקום שבו אנשים ותעבורה ניידת דורשים בקרה וניהול.

שימוש נפוץ ומוכר יותר בעולם המחובר הן ערים חכמות. ערים הן המבנה הבסיסי של החברה ומהוות מרכזי ליבה כלכליים וחדשניים. אנחנו ב-Dell Technologies מובילים את החזון להגשמת ערים דיגיטליות, על ידי יצירת פלטפורמת עיר דיגיטלית פתוחה, עשירה בנתונים וממוקדת באנשים לטיפוח והאצת קצב החדשנות הדיגיטלית הנוצרת בעולם הטכנולוגי של ימינו.

מבני מסחר חכמים יכולים להוביל לחיסכון של עד 603$ אם יעלו את השקעה ביעילות אנרגטית ב- 1%-4% בלבד. רשתות חכמות עשויות להניב כמעט 600$ בחסכון ישיר בחשבונות משק בית ממוצע בשנה. מערכות תחבורה חכמות שנפרסו לדוגמא בניו מקסיקו הובילו להפחתת עיכובי תנועה ב-88%. באמצעות שיטור אסטרטגי חכם פילדלפיה הצליחה להפחית את שיעור הפשע לנמוך ביותר מזה 50 שנה.

אלה הם רק חלק מהיתרונות שהטכנולוגיה החכמה והמחוברת מאפשרת לערים עתידניות המציעות לתושבים בטיחות גבוהה יותר, שירות טוב יותר ואיכות חיים טובה הרבה יותר.

רוצים ללמוד עוד על ערים חכמות? לחצו כאן

 

Generative AI

הטכנולוגיה הזו עפ"י גרטנר תיושם באופן נרחב כבר בעשור הקרוב, ומתחברת ל'מהפכת הפרודוקטיביות'.

בינה מלאכותית גנרטיבית מתייחסת לטכניקות AI שלומדות ייצוג של אובייקטים מהנתונים ומשתמשות בהם ליצירת אובייקטים חדשים לגמרי, מקוריים לחלוטין, המשמרים דמיון לנתונים המקוריים.

תחום ה-Generative AI מתקדם במהירות, הן בגילוי מדעי והן במסחור טכנולוגי. אמנם כרגע זה מדובר כקונספט עתידני - אך 'גרטנר' מעידים על הצלחות במגוון רחב של יישומים, מיצירת חומרים חדשים ועד לשמירה על פרטיות הנתונים.

עם זאת, חשש אבטחת מידע ושימוש שלישי ב-Generative AI כמו זיופים עמוקים, עשויים להאט את האימוץ התעשיות מסוימות.

אנחנו ב-Dell Technologies מסייעים ללקוחות לאמץ בינה מלאכותית להשגת מטרות מגוונות, חיישני AI לנהיגה מתקדמת הן אחת הדוגמאות המרתקות לשימוש בלמידת מכונה, עיבוד נתונים ולמידה עמוקה (DL), המובילים מכוניות אוטונומיות לקהל החלטות נכונות ולהגביר את הבטיחות.

רוצים לדעת עוד על חיישני AI לעתיד בטוח? לחצו כאן

 

הצפנה Homomorphic

אין ספק שעם התרחבות העולם הדיגיטלי, האתגר הגדול ביותר הוא תחום האבטחה.

בהתאמה לדחיפות והחשיבות, גרטנר מתעדים שהטכנולוגיה הנ"ל תצא תוך 3-6 שנים והיא מתחברת לתחום ה'אבטחה השקופה בכל מקום'.

ה-Homomorphic encryption היא שיטה קריפטוגרפית המחזירה תוצאה מוצפנת לבעל הנתונים. בעיקרו של דבר היא מאפשרת לצד שלישי לעבד נתונים מוצפנים ללא ידע לגבי הנתונים או התוצאות.

קיימים מס' גורמים המונעים אימוץ הטכנולוגיה בטווח הקרוב, כולל בעיות ביצועים, חוסר סטנדרטיזציה ומורכבות. חלוצי ההצפנה ההומומורפית מבינים שעתיד הטכנולוגיה הזו קשור לתפקוד הולך וגובר של השקעות חדשנות פתוחות, מה שמנוגד לחשאיות ומנטליות ה-Silo של מעבדות מחקר תאגידיות מסורתיות.

בגרטנר מאמינים כי ההצפנה ההומומורפית תהווה טכנולוגית ליבה עבור הצעות SaaS עתידיות רבות במטרה להבטיח את ההגנה והפרטיות של נתונים בין ספקי עיבוד וניתוח נתונים של צד שלישי. מקרה השימוש הדומיננטי יהיה ביטול הצורך הנוכחי להחליף ולאחסן נתונים בין שותפים עסקיים, חברות ניתוח צד שלישי או פתרונות ניתוח נתונים מורחבים אחרים.

עם העלייה במתקפות הסייבר, האבטחה ממשיכה להעסיק ארגונים יותר מתמיד, אנחנו ב-Dell Technologies מספקים ללקוחות פתרונות אבטחה מהימנים מקצה לקצה לכל השכבות.

מעבר לדרישות הרגולטוריות והדאגה לפרטיות הנתונים, המעבר למערכות מבוזרות מביא איתו אתגרים חדשים. על מנת להגן על ארכיטקטורת IT מודרנית ביעילות, נדרש שינוי מהותי בשיטות האבטחה המסורתיות.

בשכבת המשתמשים הגישה שלנו היא אבטחה ממוקדת נתונים, זאת אומרת שהאבטחה נעה עם הנתונים וחייבת להיות ניתנת להעברה על פני עננים. היכולות במקרה כזה צריכות לכלול הצפנה מקצה לקצה, הפצת סודות משותפים, מניעת כפילויות, דחיסה ואינדוקס. אנחנו מאפשרים את כל אלה באמצעות: גישת Zero Trust, חישוב מרובה צדדים MPC, והצפנה הומומורפית.

למידע נוסף- לחצו כאן

 

טכנולוגיות גרף

ה-Graph Technologies הן טכנולוגיות המתייחסות לטכניקות ניהול וניתוח נתוני גרפים. גרטנר משתפים כי הטכנולוגיות יכנסו לשוק באופן רחב ומהיר תוך 3 שנים.

קבוצת טכנולוגיות זו מאפשרת לחקור מערכות יחסים בין ישויות כמו ארגונים, אנשים או עסקאות. ניתוח נתוני מערכת יחסים יכול לדרוש נפח גדול של נתונים הטרוגניים, אחסון וניתוח- אף אחד מהם אינו מתאים היטב לבסיסי הנתונים היחסיים. ניתוח גרפים מורכב ממודלים הקובעים את "המחוברות" בין נקודות הנתונים.

למעשה, טכנולוגיות גרפים קובעות את הקשר בין מערכי נתונים מגוונים.

לדוגמה ניתוח מדיה חברתית: טכנולוגיות אלו יכולות לשפר את זיהוי המשפיענים והקהילות ברשתות חברתיות על ידי הערכת התזמון לנתיבים שונים המפיצים התנהגות מסוימת דרך חברי קהילה בלתי צפויים.

הטכנולוגיה הזו מרגשת ופותחת מגוון עצום של יישומים פוטנציאליים - וחלק ניכר מהטכנולוגיות הללו יימכרו כרכיבים משולבים של פלטפורמות נתונים קיימות. מסדי נתונים גרפים אידיאליים לאחסון, מניפולציה וניתוח של נקודות המבט המגוונות במודל הגרף, בגלל ריבוי שפות ויכולות עיבוד ספציפיות, מידרגיות וכח חישוב.

שיתוף פעולה בין Dell Technologies, ארגון בריאות גדול וחברת TigerGraph המתמחה בטכנולוגיות גרף, מציג ביצועים מקסימליים עבור מספר מקרי שימוש באמצעות ניתוח גרפים בפעולות בריאות.

הביצועים הניבו תוצאות הרבה מעבר למצופה ואפשרו העברה מהירה, מידע באיכות גבוהה והמלצות בטוחות יותר. שיתוף הפעולה הטכנולוגי סייע לארגון הבריאות לחסוך 100 מיליון דולר, בעיקר על סיס שיפור בזמן שאילתת הרשומות של מטופל. התוצאה החשובה אף יותר מהחסכון בעלויות היא השיפור המשמעותי בטיפול המתאפשר באמצעות ניתוח גרפים. בזמנים אלה של מגיפה עולמית, שירות מהיר ואיכותי חשוב לכל אינטראקציה עם מטופל. השילוב של תשתית Dell Technologies אמינה ועצמתית עם האנליטיקות של TigerGraph הוא דוגמה מובהקת לשימוש בטכנולוגיה במטרה להוביל התקדמות אנושית.

רוצים לדעת עוד על אנליטיקות גרפים בתפעול שירותי בריאות? לחצו כאן

 

Metaverse

הטכנולוגיה האחרונה שנמצאת תחת הרדאר של גרטנר היא ה-Metaverse. אמנם ה-Time to market הצפוי עפ"י גרטנר הוא מעל לשמונה שנים אך עדיין היא זוכה למודעות ולמקום של כבוד. טכנולוגיות מטא-וורס מרחיבות את יכולות המחשוב בסדר גודל מעבר למה שזמין כיום וצפויות לשנות באופן מהותי את האופן שבו אנשים וארגונים מקיימים אינטראקציה זה עם זה ועם העולם.

ה-Metaverse היא סביבה דיגיטלית מתמשכת הסוחפת רשתות עצמאיות, אך מחוברות זו לזו, על מנת שיעשו שימוש בפרוטוקולים שטרם נקבעו לתקשורת. היא מאפשרת תוכן דיגיטלי מתמשך, מבוזר, שיתופי וניתן לפעולה הדדית, שמצטלב עם תוכן בזמן אמת עם אוריינטציה מרחבית ועם אינדקס של העולם הפיזי.

המטא-וורס היא טכנולוגיה שמהווה את השלב האבולוציוני הבא של האינטרנט, אך עדיין נמצאת בשלב מוקדם של התפתחות. בגרטנר צופים כי המעבר לכיוון המטא-וורס יהיה משמעותי כמו המעבר מאנלוגי לדיגיטלי.

בעוד שהיתרונות וההזדמנויות שה-Metaverse מציעה אינם ברי קיימא באופן מיידי, פתרונות מטא וורס מצביעים על מקרי שימוש פוטנציאליים. למרות שחוויות ה-Metaverse לא יחליפו לחלוטין את האינטראקציות הדיגיטליות הנוכחיות (אפליקציות, אתרים וכו.), הן צפויות לעקור רבות מהן תוך פתיחת סוגים חדשים של אינטראקציות ומודלים עסקיים כדי לייעל את מקרי השימוש החדשים.

מייקל דל, מנכ"ל דל העולמית התייחס בראיון לאחרונה לטכנולוגיה המסקרנת שעוד נמצאת בחיתולים. בעוד כמות הנתונים ממשיכה לצמוח ולהיות גורם מניע לטכנולוגיות חדשניות כמו Metaverse, החשיבות של תשתית אמינה ועצמתית, כלים חדשניים ושירותים המספקים יכולות חדשות הם בבסיס התפיסה האסטרטגית שלנו.

וכמו שסיכם מייקל דל את הראיון: "הכל רק מופע מקדים למה שעומד לקרות במגזר שלנו ובתפקיד שהטכנולוגיה ממלאת בשיפור הפוטנציאל האנושי."

יש למה לצפות! האם אתם מוכנים?