מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה
sponsored by 

HCI על סטרואידים

03/01/2021

מאת: ניר גולדשמיד, DCCS Workloads Team Lead, ב-Dell Technologies לאיזור מרכז ומזרח אירופה

איך להאיץ את התהליכים העסקיים בארגון?

אחד הדברים הבולטים ביותר בשלוש השנים האחרונות בדאטה סנטר הוא האימוץ המאסיבי של Hyper Converged Infrastructure  (HCI) בשוק העולמי ובמיוחד בשוק הישראלי, שנחשב למאמץ טכנולוגיות חדשות בקצב מהיר יותר מרוב מדינות העולם.

ישראל נכללת תחת 10 המדינות המובילות בעולם בהטמעות HCI ביחס לגודל השוק שלה. Dell Technologies  ממשיכה להוביל את שוק ה-HCI העולמי בשנים האחרונות על פי IDC Tracker, עם גידול מכירות מקומי של מעל ל-50% Y/Y, נכון לחציון הראשון של שנת 2020 ובדרך לגידול תלת ספרתי בחציון השני של השנה. הנתונים האלו משקפים גידול של עשרות מליוני דולרים בשנה וזכייה בפרוייקטים תשתיתיים אסטרטגיים לישראל בפרט ולשוק החופשי בכלל.

נכון להיום פתרון ה-HCI של Dell Technologies מוטמע כמעט בכל תעשייה בארץ: עסקים קטנים, בינוניים וגדולים, תעשיות בטחוניות, אוניברסיטאות, היי-טק, סטארטאפים, מוסדות פיננסיים, מוניציפאלים, מדיה, אנרגיה והרשימה עוד ארוכה.

מאחורי אותם נתונים עומד פתרון ה-VXRAIL, המפותח בשת"פ מלא וייחודי עם חברת VMware כחלק מהאסטרטגיה של Dell Technologies, ומשמש כאחד הקטרים לצמיחה של החברה במימוש המודרניזציה של הדאטה סנטר.
בקצרה, VXRAIL בא להביא לידי מימוש את היכולת לבצע מודרניזציה של ה-Data Center, לפשט את פעולות הניהול היומיומיות של מנהלי התשתיות ולאפשר לארגונים לדהור קדימה עם הטכנולוגיות החדשות ביותר.

 

למה HCI?

ארכיטקטורת HCI במהותה נועדה לפתור מספר אתגרים ובראשם גמישות ופשטות תשתיתית, באמצעות יכולות Scale-Up (גדילה בתוך התשתית קיימת) ו Scale-Out (הרחבת התשתית הקיימת) וניהול אחוד של המערכת.
 אותן יכולות חשובות מאוד בדאטה סנטרים של היום, עולם של שרתים ווירטואלים ומימוש Applications Cloud Native (CNA), פשטות תהליכי תחזוקה למערכות שהיו מורכבים בעבר, עולם מרובה עננים, כאשר מימוש Multi Cloud ו-Data Center Extension הופך לחלק בלתי נפרד מאסטרטגיית הIT של ארגונים רבים לשנים קדימה.

ובכל זאת, אם נסתכל על Cloud Native Applications קיימות 5 סיבות עקריות למימושן על ידי צוותי הפיתוח כחלק מהטרנספורמציה שארגונים עוברים: זמני פיתוח, זריזות, ניידות, מודרניזציה וLifecycle management- לקונטיינרים.

 צוותי הפיתוח עוברים לפיתוח על תשתית אפליקטיבית מבוזרת ובלתי תלויה באמצעות Micro-Services המתקשרת ב-API וזונחים את המונוליט.

כמו שהאפליקציה עוברת מודרניזציה, כך גם צוותי ה-IT עוברים טרנספורמציה והיום הרבה חברות כבר מחזיקות צוותי DevOps, אותם צוותים "חדשים-ישנים" שמהותם היא לקרב את ה-IT והפיתוח לתפעול, כשבעולם עיסקי דיגיטלי ה-IT והפיתוח הופכים לאחד הפקטורים החשובים ביותר לצמיחה של הארגון, אם לא החשוב מכולם.  

חברת Gartner חוזה שעד שנת 2022 מעל ל-75% מהארגונים בעולם יריצו סביבות Containers בסביבות הייצור שלהם, בעוד היום אימוץ הטכנולוגיה עומד על פחות מ30%. מדובר בהאצה משמעותית שקורית כל הזמן,מה שבהכרח יביא לגידול של תשתיות HCI באתר הלקוח והאצה במימוש במודל עבודה של Hybrid Cloud ו-Multi Cloud ברוב הארגונים בשוק.

בסופו של דבר נרצה לספק תשתית המותאמת לאפליקציה המספקת דינאמיות בהתאם לדרישות העסקיות. הדוגמא הטובה ביותר היא אתרE-commerce  שצריך להתכונן למבול של קניות ומשתמשים ב-Black Friday מה שדורש התרחבות תשתיתית בהתאם לדרישות האפליקטיביות של צוותי הפיתוח, מבלי שאותה התרחבות תהפוך להיות "אירוע", תשתית HCI מספקת בדיוק את הפשטות והמענה עבור תרחיש שכזה ויודעת להגדיל ולהקטין את המשאבים המחשוביים בפשטות.

בכדי ליישם טכנולוגיית HCI קיימות שתי גישות, Build your own  ו Buy, על הגישה הראשונה הרחבנו במאמר הקודם, והפעם אתמקד בגישה השניה “Buy” או נכון יותר לומר - "Engineered Solution".

כפי שכבר ציינתי, לא כל הלקוחות דומים אבל היום הרבה יותר מבעבר, הלקוחות מבינים את הייתרונות הרבים הטמונים בפתרון מהונדס ומאמצים גישה זו יותר. אנחנו יכולים לראות זאת באופן המובהק של יישום פתרונות HCI עבור Workloads קיימים וחדשים אצל לקוחותינו, מגמה שהלכה והתעצמה בשלוש השנים האחרונות.

הרבה מהלקוחות מעדיפים לדבוק בגישת ה"Buy" ב-Data Center.
ניקח סנריו של  קניית רכב כדוגמא. ב-95% מהמקרים ניכנס לסוכנות רכב ונקנה את הרכב על בסיס המפרטים הטכניים של יצרן כזה או אחר. כנראה שלא נלך לקנות צמיגים מיוחדים, מנוע או הגה מסויים אלא נסמוך על אותן חבילות שהיצרן כבר בנה עבורנו ועל ביקורות רכב שהרכב אכן חזק, נוח לנסיעה ועבר את מבחני הריסוק בהצלחה. זה בדיוק ההבדל בין "Build" ל "Buy" -אני אסמוך על צוותי המהנדסים של היצרן שכבר השקיע את הזמן בכל הבדיקות שצריכות להתבצע ושככל הנראה לא אצליח להבין אותן לפרטי פרטים, אלא אם אשקיע זמן יקר בחקר הנושא.

היתרונות העקריים של פתרון מהונדס

Time to value – אנחנו בעיצומו של שינוי עצום בעולם המחשוב. ברגע שה-IT הופך להיות אחד ממנועי הצמיחה הראשיים בארגון, הארגון הופך להיות תלוי הרבה יותר במשאב המחשובי ולכן זמן התכנון וההטמעה הופך להיות קריטי. ארגונים מאמצים יותר ויותר תפעול במודל ענן תוך הכנסת אוטומציות לתהליכים ושואפים פחות לגישת ה"Build Your Own" מפאת לחץ הזמן והאנרגיה הנדרשת להשקעה, זו בדיוק הגישה של Engineered Solution.

הורדת הסיכון –בפתרון מהונדס כבר נלקחו בחשבון המרכיבים החשובים של הפתרון, וחשוב מכך, בוצעו עשרות אלפי שעות בדיקות תחת Use Cases שונים לפני שחרור המוצר או גרסה כזו או אחרת, מה שמוריד את הסיכון לאפס בהטמעת הפתרון למוצר עבור כל מיני תרחישי קצה.

אינטיליגנציה תוכנתית – פתרון מהונדס יגיע לרוב עם תוכנה על גביו, אותה תוכנה שמספקת את הערך המוסף של הפתרון. התוכנה מאפשרת לנו לקבל יכולות אוטומציה מתקדמות עבור תהליכים שוני שצריכים לקרות לאורך חיי המוצר, יכולות שליטה ובקרה מתקדמות והתממשקות ב-API, מה שהופך לסטנרט החדש וההכרחי בכל סביבת מחשוב וכן כלי מעטפת כאלה ואחרים שבעצם מבדלים את המוצר ממוצרים אחרים.

כיסוי של 360 מעלות – אחת הנקודות הקריטיות בבחירת פתרון מהונדס הוא נקודת המבט הפרוייקטלית ולאחר מכן התמיכה לאורך חיי המוצר של הפתרון ולכן ב-Engineered Solution היצרן ייקח אחריות קצה לקצה על המוצר, ההסתכלות על פתרון מהונדס שונה מפתרון BYO שבו משקל האחריות על הלקוח גדול יותר.  

VXRAIL - פתרון שמשנה את חוקי המשחק.

עכשיו, כשאנו מבינים את ההבדלים העיקריים בין שתי הגישות, ארחיב על פתרון הVXRAIL. אם במאמרי הקודם הסברנו למה VSAN Ready Nodes של Dell EMC הם התשתית הנכונה ביותר לדור הבא של ה-HCI (Cloud On Prem), פתרון ה-VXRAIL שמתבסס על אותן פלטפורמות חומרה ווירטואליזציה בדיוק, הופך להיות הדור הבא של תשתיות ה-HCI רק הפעם על "סטרואידים".

מגרסא לגרסא VXRAIL מביא רשימה בלתי נגמרת של חידושים וערך מוסף לאתגרי הלקוחות היום-יומיים, תוך שילוב הטכנולוגיות האחרונות של חברת VMware כחלק אינטגרלי מהמוצר ומשמש כפלטפורמה הבשלה ביותר ביישום מודל עבודה היברידי בין ה-Private Cloud לבין ה-Public Cloud. הפלטפורמה מזמן לא מתמקדת רק בשכבת ה-vSAN וה-Hypervisor, אלא הולכת ומהדקת את האינטגרציה עמוק אל תוך השכבות הגבוהות יותר הכוללות VCF ו-Tanzu, תוך שימוש ביכולות אוטומציה מתקדמות לכל שכבת התשתית הפיזית והוירטואלית.

למה VXRAIL ב-8 נקודות

גם כאן הפתרון מנצח דרך Ecosystem מפותח מאוד ואולי המשמעותי ביותר בתעשייה.

VXRAIL HCI System Software – האינטיליגנציה של הפתרון היא בתוכנה שעוטפת אותו, אותה תוכנה שדואגת לאחד את שכבת החומרה מבוססת PowerEdge ושכבת וירטואליזציה המבוססת vSphere למיקשה אחת ובכך מספקת את האינטגרציה ההדוקה ביותר בין שתיהן לטובת עבודה רציפה וחלקה של המערכת.

 

  1. Full Stack Life Cycle Management מדובר באחת החוזקות הגדולות ביותר של VXRAIL והיא ביכולת לשמור את המערכת מעודכנת ותקפה לאורך כל מרכיבי הפתרון, החל משלב החומרה דרך הווירטואליזציה ועד השכבות התשתיתיות הגבוהות יותר (vRealize Suite), באמצעות VXRAIL Manager APIs מיוחד בין SDDC Manager לבין VXRAIL Manager.

למה זה חשוב? כאשר הולכים ל-HCI כל נושא התאימויות בין גרסאות, Firmware, Driversגרסאות תוכנה ועוד, הופך להיות הרבה יותר קריטי במערכת, מפני שכהמערכת אחודה קיים משקל גדול יותר לאותם רכיבים שעכשיו משמשים גם כפתרון Storage, Compute ו-Networking .

ועם זאת, הדור הבא של ה-HCI מקבל הסתכלות שונה היום ואנחנו נותנים משקל רב יותר לכל השכבות שמעל התשתית הפיזית (vRealize Suite). השכבות האלה חייבות לדבר באותה שפה עם שכבת התשתית ולכן כאשר אנחנו מבצעים שדרוג של אחד מהחלקים הרבים במערכת, המערכת תבצע ואלידציה של כל הרכיבים הרלוונטיים לאותו שדרוג ותבצע את ה-Day2 Operations על הרכיבים הרלוונטיים לטובת המשך תפקוד תקין של כל הסביבה.

  1. SaaS Multi-Cluster Management – ניהול ובקרת סביבה בודדת או סביבות מרובות תוך שימוש באנליטיקה מתקדמת (ML) מול ה-Data Lake של Dell Technologies, וכן שימוש ב"חוכמת ההמונים". אנו מנטרים סביבות VXRAIL רבות מסביב לעולם לגילוי מוקדם של א-נומאליות ומתן פתרון מקדים (Predictive analytics), והכל בצורה מאובטחת ועל בסיס חיבוריות הSRS- שעליה ארחיב בהמשך. אחד המימושים המובילים הוא ניהול מספר סביבות במקביל, ניתן לנטר את כלל הסביבות המחוברות וגם לבצע יישור קו מבחינת גרסאות של סביבות מרובות, והכל תחת ממשק Web אחד.

 

  1. RESTful API – ל-VXRAIL יכולות התממשקות ב-API המספק חיזוק משמעותי בכל נושא הInfrastructure-As-Code עבור פריסות אוטומטיות ובכמויות גדולות של תשתיות, או ביצוע כל Day2 Operations דרך ה-API. גישה זו הולכת וצוברת תאוצה בעיקר מול צוותי ה- DEV OPSבעולם שמתקדם למודל תפעול של ענן.

 

  1. vCloud Foundation on VXRAIL (DTCP – Dell Technologies Cloud Platform) – כבר בשלב התכנון ולאחר מכן בשלב ההתקנה ניתן לראות את הפוקוס הרב של Dell Technologies בכל הנוגע למימוש VCF, שהוא התשתית ליישום ה-Hybrid Cloud של הארגונים היום. אחד הנושאים עליהם אנו שמים משקל רב הוא הפיתוח המשולב והמהודק עם חברת VMware בכל הנוגע לאינטגרציה בין VXRAIL לבין VCF דרך API ייעודי המחבר בין שתי השכבות, ומספק יכולת התקנה פשוטה ואוטומטית לפתרון המורכב מרכיבים רבים. נושא ה-Life Cycle Management הוא אחד האתגרים בכל הנוגע ל-Full Stack Software Defined Data Center, כאשר Dell וVMware- מביאות לשולחן את הפתרון האחוד והבשל ביותר בתעשייה כיום לטובת מימוש Cloud On-Prem אמיתי עם יכולות Multi Cloud שמבוססות על VMware Cloud on AWS/Azure/GCP, או כל ענן ציבורי אחר עם יכולות VMware.

 

  1. Platform Modernization – פתרון הVXRAIL- מבוסס על שרתי Dell EMC PowerEdge המובילים את שוק הX86- העולמי. VXRAIL מגיע ב-Form Factors  שונים – פלטפורמות Intel  או AMD, 1U, 2U, 2U 4Nodes, מוקשחים (Ruggedized) עבור סביבות עבודה באיזורים לא סטנדרטיים, או בתצורה של 4 Sockets לטובת סביבות עתירות זיכרון עבור DB או Analytics.
    בנוסף לפלטפורמות השונות, VXRAIL מותאם לטכנולוגיות האחרונות שיוצאות כגון GPU, שימוש ב-NVME או בטכנולוגיית Optane של Intel המספקת ביצועים גבוהים במיוחד עבור שכבת האחסון.לכל פלטפורמה הייעוד שלה וכל הפלטפורמות יחד באות לכסות מעל ל-90% מה-Use Cases Workloads בדאטה סנטרים כיום. כל זה עוד לפני שנגענו בחידושים האחרונים שלvSphere7 U1- המשפרים בצורה משמעותית את ביצועי המערכת, כך שנושא העמידה בביצועים הוא כמובן חשוב כחלק מביצוע Sizing נכון, אבל הופך להיות שולי במרבית המקרים.
  2. Networking – אחת מארבעת אבני הבניין בכל פתרון ,HCI כאשר ב-VXRAIL לקחנו את נושא האוטומציה של התשתית כמה צעדים קדימה והכללנו בתוכה גם אוטומציה לשכבת המתגים הפיזית. כך מתקבלת אוטומציה מלאה החל משלב התכנון דרך ההתקנה ועד תפעול הסביבה באופן שוטף (Day2 Operations) ללא צורך מיוחד בצוות Networking ברקע, יכולת זו נקראת Smart Fabric Services (SFS).
    SFS יודע להשתלב בסביבות קטנות, לדוגמא: שני מתגי TOR, ויכול להשתלב בטופולוגיית Multi Rack Spine and Leaf מורכב יותר.
    לדוגמא, בסביבת NSX נדרשת עבודה פיזית על המתגים, SFS דואג לצמצם את כמות ההגדרות הנדרשות, ובכך מצמצם טעויות אנוש אפשריות במקביל.
    תכונת ה-SFS משולבת כחלק ממערכת ההפעלה של מתגי Powerswitch מבית Dell מסדרות S ו-Z ומגיעה תחת Smart Fabric OS-10 מה שנותן ערך מוסף אדיר כחלק מפתרון אחד אוטומטי, המספק ללקוח חווית קצה לקצה אמיתית ומבית אחד.
  3. תמיכה אחודה פרו-אקטיבית – אנו מביאים יכולות מתקדמות גם בנושא התמיכה.

כפתרון מהונדס Dell Technologies לוקחת אחריות מקצה לקצה - חומרה על כל רבדיה, ווירטואליזציה והשכבות שמעל הווירטואליזה תחת פתרון ה-vRealize במידה ומיושם. ל-Dell מעל 1800 מומחי ווירטואליזציה מסביב לעולם וצוותי תמיכה מוסמכים מקצועיים במיוחד בנושאי VXRAIL ווירטואליזציה.
את התמיכה אנו מבצעים בצורה פרו אקטיבית באמצעות ייכולת Secure Remote Services (SRS) אינטגרלי כחלק מהמוצר ובתוך הvCenter-. SRS היא אותה יכולת Phone Home  שאנו מכירים מעולם מערכי האחסון רק שב- VXRAIL מעבר לשכבת האחסון, יקבל הלקוח בצורה פרו אקטיבית התראה על כשל או התראה אפשרית על כל רכיבי הסביבה, וכן תפתח קריאת שירות בצורה אוטומטית.

Dell Technologies היא היצרנית היחידה בתעשייה שמספקת שירות ממקום אחד בלבד, מהסיבה שכלל המוצרים מפותחים ומיוצרים על ידי החברה.

  1. Tanzu Kubernetes Grid – בסמוך לכל גרסת vSphere חדשה, תצא גרסת VXRAIL מקבילה הכוללת בתוכה גם את כל עדכוני גרסת ה-vSphere החדשה וגם עדכונים רלוונטים מצד הVXRAIL בהתאם לפיתוח וההשקעה הרבה שמוקדשת למוצר.
     vSphere7 הביא אינטגרציה עמוקה של Kubernetes אל תוך עולם הווירטואליזציה כך ש-VMs ו-vSphere Pods יחיו זה לצד זה תחת אותו ממשק ה-vCenter המוכר.במילים אחרות Traditional Applications  ו-Cloud Native Applications מנוהלים זה לצד זה, כך שגם סביבת ה-Kubernetes תהנה מאותן יכולות הגנה ומניפולציות המוחלות על גבי הVMs והיכולות המתקדמות של VXRAIL, מה שמספק פשטות ניהולית עבור צוותי התשתיות וצוותי ה-DevOps לכל סוגי ה-Workloads.

 

בחירת Engineered Solution היא הדרך הקלה ביותר למימוש טכנולוגיות חדשות בארגונים. כשאנחנו מדברים על Engineered Solution אנחנו מתכוונים ל-Ecosystem כזה שיאפשר לארגון לרוץ קדימה ויסייע לתהליך טרנספורמציה דיגיטלית אמיתית, וחשוב מכך, יעמוד במטרות העסקיות של הארגון.

 

לקריאה וצפייה נוספים:

VCF on VXRAIL Technical Review

VCF on VXRAIL explained

Tanzu and VXRAIL

SaaS Multi-Cloud Management explained

Dell Technologies VXRAIL

Dell Networking

Smart Fabric Services for VXRAIL