מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה
sponsored by 

דרושים מומחי מולטי-קלאוד

23/04/2020

מאת: לימור גולדשטיין, מנהלת שותפים עסקיים, Dell Technologies ישראל.

טכנולוגית הענן מהווה חלק חיוני מאסטרטגיית ה-IT של כל ארגון כיום. לכן, יותר ויותר ארגונים מאמצים גישה מהירה ולעתים שטחית של פריסת פתרונות ענן, הידועה גם בשם "מולטי-קלאוד" (או ענן מרובה / ריבוי עננים). כלומר, שימוש במספר עננים, ציבורים ופרטיים, לטובת עומסי עבודה שונים ויישומים ארגוניים.

המעבר למולטי-קלאוד מסמן שינוי מחשבתי מכריע בארגון. כבר שנים רבות שארגונים חווים מקרוב את 'כאבי התשואה' שבטרנספורמציה הדיגיטלית, קרי - בקושי רואים כזו, ולכן הם משוועים לפתרונות שיספקו את התוצאות הנכונות עבורם. הרצון הוא ליישר קו בין יתרונות השימוש בטכנולוגית הענן לבין היעדים העסקיים והיעילות התפעולית שאליה נלווית הפחתת עלויות.

לפי חברת המחקר גרטנר, עד 2021, יותר ממחצית מהארגונים בעולם המשתמשים כבר היום בענן, יעבור לאסטרטגיית "הכל בענן". משמעות הדבר – יותר ספקי ענן ופתרונות IT על בסיס תשתית אחת ולכן יהיה צורך בתכנון, יישום ושילוב מדויקים של עננים פרטיים וציבוריים, בהתאם לצרכים הספציפיים של כל ארגון. בעוד הארגון עשוי לטעון כי יש לו גישה ברורה לאסטרטגיית ענן, בפועל אנו רואים לא מעט ארגונים שנוקטים בגישת 'אד הוק' בכדי להגיע לתוצאות במהירות ובעלות נמוכה, ובכך להתאים את הפריסה לצורך המיידי. לגישה זו יתרונות מובהקים כמו החזר השקעה מהיר יותר או השגה של גמישות בטווח הקצר, אך היא טומנת בחובה גם חסרונות, כמו היעדר אבטחה ראויה או חוסר התאמה לצרכים העסקיים בטווח הרחוק.

מרבית מקבלי ההחלטות בסקר גרטנר ציינו כי אסטרטגיית הענן הנוכחית שלהם, אינה עונה על היעדים העסקיים שלהם. המסקנה המתבקשת היא, כי ארגונים גדולים זקוקים נואשות למומחה שינווט אותם בנוף ה-IT המורכב. אותו גורם מומחה יציג להם מגוון של פתרונות ושירותים ובכך ייעל את התשתית, וינהל את העלויות על רקע צמיחתה של הארכיטקטורה כולה.

כאשר ארגון בוחר יותר ויותר פלטפורמות ענן, לטובת עומסי עבודה משתנים, זו הנקודה בה יכולים ספקי שירות-מנוהל (MSP) להיכנס לתמונה. בערוצי ההפצה הנכונים, עם השותפים הנכונים, עסקים יכולים להפחית את כאבי הראש שלהם.

כך למשל, MSP יסייעו למקבלי החלטות להגדיר בשלב ראשון את אסטרטגיית הענן, לפתח ולבסוף להטמיע אותה. אתגר עסקי זה מהווה הזדמנות עבור MSP לשנות "פאזה" ולעבור מההגדרה של "ספק IT" ליועץ מומחה המספק הדרכה וביצוע של כל הקשור לאסטרטגית ענן.

ככל שהארגון ייפתח להזדמנויות בעולמות מרובי העננים, כך יגדל היתרון היחסי של חברות MSP.

למרות ואולי בגלל רמת המורכבות בתהליך, ארגונים טוענים כי הם מעוניינים לעבוד עם פחות ספקים, בכל הקשור למסע הדיגיטלי שלהם. מגמה זו מדגישה את הצורך לספק פתרון כולל. פתרונות הוליסטיים בעולמות הענן, המספקים תשתית יציבה ומודל תפעולי עקבי ופשוט, יקרצו יותר לארגונים השואפים לשלוט בצורה טובה יותר במערכות שלהם, מהליבה ועד מוצרי הקצה.

עד 2021, ניהול הענן (הפרטי, הציבורי, ההיברידי והמרובה) יהיה סוגיה בעלת חשיבות עליונה עבור ארגונים. חברות MSP, לצד המומחיות והניסיון שלהן בתחום ה-IT, יכולות לספק לא רק המלצות אלא תפעול אסטרטגי שלם על מנת לשלוט בסביבות הענן הנוכחיות והעתידיות, של ארגונים.

ארגונים צריכים להסתמך על ייעוץ מהימן, המשולב בהיצע מגוון ומדויק של טכנולוגיות.

בעולם של היום, ניהול הדאטה הינו בעל חשיבות עסקית אדירה, לא פחות משורת הרווח או מניהול כוח האדם.

 

דרושים מומחי מולטי-קלאוד